Albert Schweitzer ziekenhuis kiest winnende foto

11 februari 2009
Albert Schweitzer ziekenhuis kiest winnende foto

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft dinsdag 10 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnende foto van de fotowedstrijd verkozen. De eerste prijs ging naar Rob Bouwer, die een foto van zijn vader instuurde achter een oogmeetkundig apparaat.

“Ik ben zeer vereerd en verrast,” aldus Bouwer’s eerste reactie na het in ontvangst nemen van zijn prijs: een overnachting in een van der Valk hotel naar keuze. Hij kreeg dit cadeau uit handen van Freek van der Valk, manager van Hotel Ridderkerk. “We hebben deze foto gekozen omdat hij je een glimlach geeft. Een bezoek aan het ziekenhuis is voor de meeste mensen niet fijn. Maar bij binnenkomst langs deze foto lopen, doet je even je zorgen vergeten omdat hij die positieve emotie oproept”, zo luidde het jurycommentaar van Freek van der Valk.

Bouwer stuurde de winnende foto in met de volgende motivatie: De kwetsbaarheid van mijn 83-jarige vader achter het monstrueuze oogmeetkundig apparaat was de eerste inspiratie. Het feit dat hij op een zojuist geland ruimtemonster leek, gaf de doorslag. Take me to your leader!

De tweede en derde prijs, beiden theaterbonnen gingen naar Piet Schütz en Angela Ossewaarde.
Schütz kreeg de prijs uit handen van Willem Reimers, bekend van het TV programma ‘Herrie in het hotel’ en gepokt en gemazeld in de hotellerie. “De foto verbeeldt de nieuwe toekomst van het ziekenhuis, waarin het zijn gasten gastvrij ontvangt. Immers een tevreden gast is een tevreden klant”, aldus Reimers jurycommentaar.

Fotograaf Hans Oostrum zette Angela Ossewaarde in het zonnetje. Hans: “Er is een zware klus geklaard, dat is op de foto fotografisch en technisch heel mooi in beeld gebracht en het slaat een brug naar de zware klus die het Albert Schweitzer ziekenhuis nog te klaren heeft voordat het nieuwe ziekenhuis gereed is.”

Fotowedstrijd
De fotowedstrijd van het Albert Schweitzer ziekenhuis begon begin november 2008 en eindige 31 januari jongstleden. Patiënten en bezoekers konden meedoen. Het thema luidde ‘U en het Albert Schweitzer ziekenhuis’. Alle inzendingen zijn de komende maanden nog te zien in de corridor op locatie Dordwijk. De winnende foto’s en meer informatie is te vinden op www.fotowedstrijd.asz.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.