Elf jarige wint Dordts zesde Witte Haentoernooi

25 februari 2009

DORDRECHT - De elf-jarige Lars Vereggen heeft het zesde Witte Haentoernooi in Dordrecht gewonnen. De schaker pakte net als de twaalf jarige Stefan Beukema en Arno Slagboom 5 punten uit zeven wedstrijden. De computer wees hem als winnaar aan. Pieter Sandijck van de Willige Dame was heer-en-meester met 6 uit 7 in de tweede groep.  De komst van de jonge garde was mogelijkheid door Jan Sulman, die zowel lid is van de Dordtse club de Willige Dame als voorzitter van de vereniging D4 in Oosterhout. Jonge talenten, ook uit de regio Drechtstreek, krijgen extra training in Oosterhout.  Lars en Stefan, die ook al internationaal spelen, kwamen ook in Dordt mee doen en komen op zaterdag 21 maart ook in het Alblasserwaardtoernooi in Sliedrecht uit.

Het geslaagde Witte Haen toernooi in de lunchroom, waar mensen met een beperking toch in mogelijkheden denken, telde 36 deelnemers. Zowel de regionale schaaksite www.tomsschaakboeken.nl als de RSB-site http://www.r-s-b.nl/   bieden al alle uitslagen en alle eindstanden en veel beelden. Het Witte Haen toernooi wordt gedragen door de clubs Zwijndrecht. De Willige Dame (Dordrecht) en Sliedrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.