Goud voor Thomas Verhoeven bij ZRO competitie

02 maart 2009

DORDRECHT - Wiekslag zwom zaterdag 28 februari de ZRO-A competitie in Dordrecht met nog zeven regioteams. De 11-jarige Thomas Verhoeven uit Papendrecht won het enige eremetaal, goud op de 50m vrije slag. De 100m vlinderslag rondde Thomas met een knappe zevende plaats af in 1.39.00 en dit was 12 seconden sneller dan zijn in een 25-meterbad gezwommen tijd.

Dichtbij het erepodium eindigde Tanja van Essen, vierde bij de 100m schoolslag, vijfde op de 200m vrij en achtste op de zware 400m wisselslag. Dian Kortleve werd 9e op de 400m wisselslag met het pr-record van 18.66 seconden t.o.v. haar 25m-badtijd en een verbetering van haar 100m vlinderslagtijd. Om een pr te zwemmen in het 50 meter Aquapulcabad viel niet mee. Daphne Scheurwater en Hassanen Aljanabi slaagden hier wel in op resp. de 50m vrij en 50m schoolslag. Op de 100m vlinderslag onder 12 jaar zwom Marloes Boele een puike race en de jongere Cheyenne Visser en Anne Brouwer boekten mooie resultaten. Marloes wist overigens bij de oudere meisjes ook prima punten te pakken.

De 200m rugslag werd door Chantal van Rikxoort met een fraaie 11e plaats afgesloten en Alex van den Berg hield de eer hoog bij de jongens onder 14 jaar. Bij de dames boekte de 14-jarige Sylvana Kusters succes met een keurige elfde eindtijd op de 50m vrije slag. Ook Johnno Peters zette te midden van oudere jongens, samen met Martijn van Namen, mooie eindtijden neer bij de 100m school en 50m vrije slag. Het vanwege de voorjaarsvakantie danig uitgedunde Wiekslagteam kon geen potten breken bij deze competitieronde en zal dit in de laatste ronde ongetwijfeld gaan goedmaken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.