Voorjaar in Dordrecht

11 maart 2009

DORDRECHT - Het voorjaar kondigt zich aan alle kanten aan in Dordrecht. Op diverse plekken komen de bloembollen uit. De krokussen geven Dordrecht nu een fris gezicht, de narcissen komen over een week uit en de sneeuwklokjes zijn nog heel even te bewonderen.

De krokussen staan te bloeien op de Hugo de Grootplein, aan de Brouwersdijk en de Johan de Wittstraat. De narcissen komen straks uit langs de Laan van Londen, de Galileilaan, Merwedeweg en op vele andere plaatsen in Dordrecht. 
 
Elk jaar zorgt de gemeente Dordrecht voor de bloeiende beplanting in de stad en in de bermen. Krokussen, sneeuwklokjes en narcissen worden altijd in de maand november geplant. Eind april worden de bermen ingezaaid met vlinderbloemenmengsel, dat uitkomt in maanden mei en juni. In mei wordt het zomergoed in plantsoenen geplant.
 
Uit het in 2007 gehouden onderzoek naar waardering van bewoners voor het groen in de stad blijkt dat bewoners vooral veel waardering hebben voor bloemen in de bermen

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.