Campagne tegen fietsdiefstal van start

19 maart 2009
Campagne tegen fietsdiefstal van start

DORDRECHT - Onder het motto “Fietsdiefstal, dat pikken we niet langer” voert de gemeente Dordrecht samen met de stadswachten en Fietsersbond Drechtsteden een campagne om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen. Dit jaar komen er twee acties om Dordtenaren te informeren over het voorkomen van fietsdiefstal. De eerste actie is op 25 maart.

Stadswachten en mensen van de Fietsersbond Drechtsteden staan op verschillende plekken in de binnenstad van Dordrecht en rond het Centraal Station om fietsbezitters tips te geven over wat ze moeten doen om te voorkomen dat hun fiets wordt gestolen. Zij delen voorlichtingsfolders en sleutelhangers uit. Een sleutelhanger is een handig middel waarin de gegevens van een fiets, zoals het framenummer, genoteerd en bewaard kunnen worden.

Framenummer
Tijdens de campagne wordt voornamelijk aandacht besteed aan het noteren en bewaren van het framenummer. In de praktijk blijkt namelijk dat veel fietseigenaren het framenummer van hun fiets niet kennen en nergens genoteerd hebben. Dat levert problemen op bij het doen van aangifte van diefstal. Het is voor de politie en stadswachten lastig om een gestolen fiets waarvan het framenummer onbekend is, terug te vinden en terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

Preventie
De campagne is een vervolg op de landelijke actiedag tegen fietsdiefstal die afgelopen september op het Statenplein in Dordrecht is gehouden. De campagne richt zich op preventie. Door preventieve maatregelen te nemen kunnen Dordtenaren zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van fietsdiefstal. Vaak gaat het om eenvoudige dingen, zoals het goed op slot zetten van de fiets.

De campagne is tevens een signaal aan fietsdieven dat hun gedrag niet meer wordt getolereerd in Dordrecht. Politie en stadswachten zullen hier intensiever op gaan letten.

Aan de campagne wordt in huis-aan-huis blad Stem van Dordt en op www.dordtveilig.nl aandacht besteed.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.