Promotiesucces voor de Willige Dame en Zwijndrecht degradeert

19 maart 2009

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - De Willige Dame in Dordt heeft recht op promotie naar de landelijke competitie. De competitieleider heeft dit bericht bevestigt op de website van het distrikt RSB. Zwijndrecht 1 degradeert naar de eerste klasse na een eervol verlies (5-3) tegen de Dordtenaren in poffertjessalon Visser.

De twee teams waren vorig seizoen kampioen geworden van de eerste klasse. Zwijndrecht 1 bereikte voor de eerste keer in de 46 jaar lange clubgeschiedenis de hoogste regionale klasse en zal met twee uit zeven wedstrijden de degradatie niet kunnen ontlopen. De Willige Dame 1 staat op 10 uit 7 en de tweede plaats te houden, die promotie betekent naar de landelijke competitie, vast in handen. Andere ploegen staan, één ronde voor het einde van de competitie, al op drie punten acterstand.   De vraag is wel of de Dordtenaren dat recht willen verzilveren. De jacht op de beste prestatie in de geschiedenis van de Willige Dame in de hoogste klasse wordt wel zeer gemotiveerd voortgezet met nog één wedstrijd op de kalender in april.

In poffertjessalon Visser bleek trouwens weer dat Zwijndrecht over veel jong talent beschikt, maar daarmee komt de vereniging toch tekort om het de cracks van de Willige dame echt moeilijk te maken. Henk van Gemerden boekte als kopman wel een succes door de op papier sterkere Remco van Vaalen te kloppen. Ook Martijn Vos liet van zich spreken.

De Willige Dame speelt verder in poffertjessalon Visser een eigen kampioenschap met Pierre Smeets en Kees van't Hoff bovenaan als smaakmakers.

Alle informatie op www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.