Nieuw-Krispijn 28 maart aan zet met buurtfeest en nu al eigen website

19 maart 2009

DORDRECHT - Voor de buurt in Nieuw-Krispijn rondom de Prins Bernhardstraat is het zaterdag 28 maart een beetje feest. Om elf uur gaan er twee muziekkorpsen door de straten en om twaalf uur wordt een manifestatie op twee pleinen aan de Bernhardstraat geopend. Wethouder Jan Lagendijk geeft het startschot. Hij heeft namens de gemeente een potje van 150.000 euro beschikbaar voor de buurt, dat kan worden verzilverd voor de uitvoering van goede ideeën. De buurt is voor die aanpak in Dordrecht proefkonijn of zoals de gemeente zegt: het is een experiment.

De betrokken buurt telt circa negenhonderd inwoners tussen Mauritsweg, Nassauweg, Krispijnseweg en Julianalaan. De eerste woningen voorbij de Julianakerk werden na de tweede wereldoorlog gebouwd. In een deels van de buurt zijn de huizen van toen al gesloopt voor veravngende nieuwbouw. Op www.nieuwkrispijnaanzet.nl alle info.

In de buurt woonde in het verleden onder andere Charlotte van Praag, die door mensen wordt gezien als ereburger van Dordt. Zij noemde zich de waakhond van de stad en zat vol ideeën en plannen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.