Dordtse Wilhelminakerk wil band met kerk in Dordrecht (ZA)

19 maart 2009

DORDRECHT - De Dordtse Wilhelminakerk bekijkt serieus de mogelijkheden om een band aan te gaan met een kerk in de Dordtse partnerstad Dordrecht in Zuid-Afrika. De oud-voorzitter van de kerkenraad, Sybe de Lint en zijn vrouw Pleunie de Lint (nog ouderling), gaan met de gemeente Dordrecht op 20 maart op reis naar Zuid-Afrika.

Annet de Vries namens de kerk: ,,Sinds november 2008 neemt de Wilhelminakerk deel aan gesprekken met een gemeentelijke werkgroep, die een uitwis­seling heeft met de plaats Dordrecht in Zuid-Afrika. Regelmatig gaan er delega­ties naar Zuid-Afrika om te kijken wat Dordrecht (ZH) en Dordrecht (ZA) voor elkaar kunnen betekenen. De “Wil” wil graag meedoen. Onze doelstelling is: “Delen van geloof” We vinden het vooral belangrijk dat het een uitwisseling is op basis van wederkerigheid. 

Er is inmiddels een werkgroep opgericht. Deze groep valt onder verantwoordelijk­heid van de diaconie. In de werkgroep wordt er nagedacht hoe de Wilhelmina-gemeente met de kerk van Dordrecht-ZA kan gaan samenwerken. We zijn al in gesprek met leden van de Stichting DordrechtZH-DordrechtZA. Deze gesprekken vinden plaats bij de Commissie Ontwikkelings-Samenwerking aan de Waag en het blijft niet bij praten. Eind maart haken we aan bij een gemeentelijke delegatie. Uit de ”Wil” zijn Sybe en Pleuni de Lint bereid mee te gaan en verslag uit te brengen aan de gemeente. Daarna komen we met meer plannen.  Voor de toekomst denken we aan een fototentoonstelling, een tegenbezoek van de kerkelijke gemeente van Dordrecht -ZA en later een jongerenuitwisseling."' 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.