Ton Kraayeveld richt Kunstkamer wethouder Spigt in

20 maart 2009
Ton Kraayeveld richt Kunstkamer wethouder Spigt in

DORDRECHT - Laatste metamorfose voor werkkamer wethouder Spigt. Beeldend kunstenaar Kraayeveld is de zesde kunstenaar die de werkkamer van voormalig wethouder cultuur, Hans Spigt, inricht. De zogenaamde Kunstkamer wordt getransformeerd naar een Network Management Project: een uit 18 groot formaat bestaande tekeningeninstallatie. Een denkbeeldig netwerk, waar de werkkamer het centrum van is.

Weerspiegeling
De tekeningeninstallatie bedekt twee wanden met werktekeningen en artist’s impressions die gaan over politiek-culturele thema’s als huisvesting en publieke ruimte, mobiliteit en transport, migratie en interculturele ontmoeting, ontspanning en vermaak. De kantoorruimte zelf weerspiegelt zich eveneens in het werk. De tekeningen geven de kijker een idee van op stapel staande projecten, maar laat aan de bezoeker de beslissing te bepalen of het om echte projecten gaat of niet. De kunstenaar kijkt vanuit een hoekje mee naar dit alles. Aan de vergadertafel presenteren de tekeningen zich als gesprekspartners of wellicht als ongenode gasten.

Een centraal thema in het werk van Kraayeveld van de laatste jaren is de problematiek van verstedelijking en de daarmee verbonden migratie. De gekozen beelden uit de installatie werden door de kunstenaar vooral ontleend aan het eigen autonome werk.

Initiatief
Op initiatief van Hans Spigt, wethouder Sociale Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling en voormalig wethouder Cultuur, zijn samen met het Centrum Beeldende Kunst (CBK) zes Dordtse kunstenaars geselecteerd om zijn werkkamer in te richten. Ton Kraayeveld is de zesde en laatste kunstenaar die zijn kamer een ander uiterlijk geeft. Jeanne van der Horst, Els de Meijer, Anja de Jong, Diana van Hal en Nico Parlevliet gingen hem voor.

Bezichtigen
De kamer is vanaf 24 maartl elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur voor publiek toegankelijk. Maak hiervoor een afspraak met Sonja Heijdemann per telefoon (078) 639 61 06 of via de e-mail: sf.heijdemann@dordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.