Herdenking van honderdste geboortedag Koningin Juliana

20 maart 2009

DORDRECHT - De honderdste geboortedag van Koningin Juliana (1909) wordt herdacht op donderdag 23 april in de gereformeerd (vrijgemaakte) Kandelaerkerk in de Stadspolder met een belichting van het leven van vijftien Oranjeprinssessen. Amalia sluit de rij. Zowel met klederdracht - uit de tijd van de Oranjeprinsessen - als met een film komt de Oranjegeschiedenis tot leven.  De kerk heeft 25 jaar jaar geleden, toen Juliana 75 jaar werd, eerder een bijzondere avond georganiseerd rond de vrouwen van Oranje. Vooral van de film wordt wel iets verwacht, want die wordt historisch genoemd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.