Wijnstok en Maranathakerk in Dubbeldam naar één gemeente

21 maart 2009

DORDRECHT/DUBBELDAM – Kerkelijk Dubbeldam gaat nauw samenwerken. Aanstaande zondag (22 maart) installeert voor de eerste keer in de geschiedenis de Hervormde predikant ds. Bert de Wit een gereformeerde ouderling in de (gereformeerde) Maranathakerk. Daarna volgt direct een tweede historische stap: De Hervormde kerk de Wijnstok en de Gereformeerde de Maranathakerk gaan samen voor de eerste keer op weg naar Pasen. 
De kerkdiensten op Palmpasen (5 april), in de daarna volgende stille week, op goede vrijdag en eerste paasdag  (12 april) zijn samen voor de eerste keer in één kerkgebouw.

,,Deze historische ontwikkeling past precies in ons zorgvuldige plan om stap-voor-stap naar één Protestantse kerk in Dubbeldam te groeien. De Hervormde Wijnstok en de Gereformeerde Maranathakerk hopen op 1 januari 2011 één Federatie te vormen. Zodra op het eiland van Dordrecht één Protestantse kerk Nederland is opgericht, zijn we daar als één gemeente lid van”,  aldus de voorzitters Frans Pieters (De Wijnstok) en Hans Meijer (Maranathakerk).
Protestants Dubbeldam gaat Samen Op weg zoals eerder gebeurde in de wijk Sterrenburg tussen Morgensterkerk (Hervormd) en Ontmoetingskerk (Gereformeerd) en in de binnenstad/Reeland tussen de Noorderkerk (Hervormd) en de Wilhelminakerk (gereformeerd).  


Samenwerking
De steeds nauwere samenwerking komt niet uit de lucht vallen. In de folder voor nieuwe inwoners van Dubbeldam toonden de Wijnstok en de Maranathakerk al verbondenheid. ,,Als kerk geloven we dat geestelijk welzijn en het behoren tot een geloofsgemeenschap, een belangrijke bijdrage aan uw leefgenot”.

De website www.dordrecht.net heeft de internetadressen van de twee kerken opgenomen in een adressenlijst, die in de linkercolumn op deze pagina kan worden gevonden. De kerkbladen Hervormd Dubbeldam en de Gereformeerde Kerkbode van Dordrecht besteden gelijktijdig dit weekeinde aandacht aan de historische stappen in Dubbeldam, waar voor de eerste keer een (hervormde) predikant voorging in 1630.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.