Wereldwijd staat regionaal boek De Leeuw in schaakboeken top 10

23 maart 2009

DRECHTSTREEK –   De Internationaal werkende schaakuitgeverij New in Chess (NIC) heeft het succesvolle regionale openingsboek ‘De Leeuw, hét zwarte wapen’ nog steeds in de top 10 staan. Het boek is op de internationale verkooplijst gestegen van plaats zeven naar zes.
Het boek richt zich op de gewone schaakliefhebber, maar ook op de clubschaker en sterker. De Leeuw geeft mogelijkheden om beter in de opening de weg te weten door volgens een bepaald systeem te spelen.

De schrijvers Jerry van Rekom en Leo Jansen hebben banden met de plaatsen Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Zij zijn trots op het inmiddels wereldwijde succes van het boek, dat begin 1997 in een eerste druk verscheen en waarnaar een blijvende vraag is.

Leo Jansen wordt op dinsdag 14 april gehuldigd met een erepartij bij schaakclub Dordrecht, waarvan hij erelid is.  Op www.tomsschaakboeken.nl uitgebreid aandacht voor de opening De Leeuw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.