DFC blijft koploper na zege bij Arkel

23 maart 2009
DFC blijft koploper na zege bij Arkel

DORDRECHT - DFC verrichtte op zaterag 21 maart andermaal een knappe prestatie door de uitwedstrijd bij Arkel met 2-3 te winnen. Daarmee schakelde het een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap uit. Bovendien bleef de formatie van trainer Laurens Gerlich door de zege aan de leiding in de vierde klasse D.

Concurrent Peursum, dat op zaterdag 4 april naar DFC reist, won ook. Het was met 1-3 de sterkste bij Streefkerk. DFC en Peursum hebben nu evenveel punten en een gelijk doelsaldo (+21). DFC heeft evenwel tot nu toe meer goals gemaakt (44 tegen 40). Bij gelijk eindigen volgt overigens een beslissingswedstrijd.

Het was de tweede keer dit seizoen dat DFC op bezoek ging bij Arkel. Medio september werd het treffen na 33 minuten gestaakt vanwege een ernstige blessure van de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-1. DFC had destijds via Davut Sahan de leiding genomen doch Arkel wist uit een strafschop langszij te komen. De resterende 57 minuten werden vanmiddag gespeeld.

Arkel was vanmiddag de eerste ploeg die scoorde maar Ibo Karasahin zette DFC nog voor rust op 2-2. Een kwartier na de hervatting bepaalde Marvin Hooplot uit een strafschop de eindstand op 2-3.

Stand: DFC 17-37 (+21), Peursum 17-37 (+21), Groot Ammers 17-31, Arkel 17-30, Lekvogels 17-28, EBOH 17-28, Streefkerk 16-24,  SC Emma 16-16, Leerdam Sport 17-13, ODS 16-12, Noordeloos 17-9, Unitas 16-7.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.