Uniek filmbeelden bij herdenking honderdste geboortedag Juliana

23 maart 2009

DORDRECHT - ,Van Mars tot Tango". Dat is het thema van een multimediale historische reis langs de 'oranjevrouwen' vanaf Juliana van Stolberg tot en met Amalia van Oranje. Bekende en minder bekende anekdotes, filmmateriaal, muziek en zang maken Van Mars Tot Tango een onvergetelijk oranje avontuur, zo laten de organisatoren van de voorstelling weten op hun website.  In de uitvoering zal ook gebruik worden gemaakt van unieke filmbeelden om zo passend stil te staan bij de honderdste geboortedag van Koningin Juliana. Ook is getracht om een reconstructie te maken van de historie. Tevens zal in klederdracht van toen en nu een beeld worden gegeven van de vrouwen van het huis van oranje tussen de zestiende en één-en-twintigste eeuw.  De deelnemers aan het project komen vooral uit de kring van de vrijgemaakt gereformeerde kerk, maar de uitvoering staat nadrukkelijk ook open voor mensen van buiten de kerk.


Uitvoering:
Donderdag 23 April 2009,
aanvang 19.30u, zaal open 18.45u,
Van Eesterenplein 230 Dordrecht (Kandelaarkerk)
alle informatie op de website www.vanmarstottango.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.