Johan de Wittspeld voor de heer P.J. Barends

24 maart 2009

DORDRECHT - Wethouder J.H. Lagendijk reikte op maandag 23 maart om 20.00 uur een Johan de Wittspeld uit aan de heer P.J. Barends. De uitreiking vond plaats aan het begin van de algemene ledenvergadering van de Dordrechtse Krachtsport- en Atletiekvereniging ‘Hercules’.

De heer Barends is sinds 1964 lid van de vereniging. Sinds 1970 is hij in vele functies actief voor ‘Hercules’, zoals lid van het bestuur, jurylid bij wedstrijden, beheerder ledenadministratie en lid van diverse commissies. Als lid van de bouwcommissie begeleidde de heer Barends in 1972 de nieuwbouw van de stenen clubaccommodatie in de Jager- en Windhondpolder. Toen in 1997 bekend werd dat de accommodatie verplaatst zou worden naar sportpark Reeland nam hij het initiatief tot de bouw van een grote sporthal. De hal werd in 2001 in gebruik genomen en wordt beheerd door de Stichting Overdekte Accommodatie ReeWeg. De heer Barends is secretaris van het stichtingsbestuur.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.