Wilhelminakerk schenkt Petruskapel op de Staart een schilderij

24 maart 2009

DORDRECHT - De Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41 heeft de Petruskapel een schilderij van mevrouw M.Nugteren aangeboden. Ze vereeuwigde voor het jubileum van de Petruskapel (vijftig jaar) het kerkgebouw. Voorzitter S.Postma van de Petruskapel nam het schilderij in ontvangst uit handen van de scriba van Wilhelminakerk, mevrouw P.Koegler.

De twee kerken behoren samen tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN) en werken al lange tijd nauw samen. De Petruskapel probeert  zolang mogelijk draagvlak te houden in de eigen wijk. ,,Wanneer de Petruskapel onverhoopt zal moeten sluiten, zal het schilderij een plaats krijgen in de Wilhelminakerk", zo laat scriba S.Klein weten. De Wilhelminakerk is van oorsprong een gereformeerde kerk, maar ook door de samenwerking met de Hervormde gemeente rond de voormalige Noorderkerk reeds samen op weg.

Formeel bestaat de PKN op het eiland van Dordt nog niet - landelijk wel al vijf jaar - maar er wordt druk aangewerkt. Ook valt in de kerkbladen regelmatig te lezen dat wordt gestreeft naar één PKN-kerkblad op het eiland van Dordt. De PKN is landelijk een fusie tussen de Hervormde Kerk, de Gereformeerde kerk en Lutherse kerk. In Dordt werken al een aantal wijken geintegreerd samen. Meer nieuws op www.dewilhelminakerk.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.