Meer bewonersinitiatieven Crabbehof en Wielwijk

25 maart 2009

DORDRECHT - Donderdag 26 maart 2009 start een regiegroep met als doel het stimuleren van bewonersinitiatieven in de wijken Crabbehof en Wielwijk. De regiegroep bestaat uit drie bewoners uit Crabbehof en drie bewoners uit Wielwijk. Taken van de regiegroep zijn aandacht vragen bij de wijkbewoners voor de mogelijkheid om bewonersinitiatieven in te dienen, ingediende aanvragen toetsen en beslissen over de besteding van het beschikbare budget. Op deze manier bepalen bewoners zelf wat er in hun wijk gebeurt.

De regiegroep krijgt ondersteuning van een medewerker van de gemeente Dordrecht, een medewerker van de woningcorporaties, een medewerker van het opbouwwerk en een adviseur van Woonactief, onderdeel van DWO (Dordtse Welzijns Organisatie). Daarmee past deze werkwijze binnen het beleid van de gemeente Dordrecht om samen met professionals van verschillende organisaties én bewoners te werken aan leefbare wijken.

Het project wordt gefinancierd met middelen van het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie. Dat stelt in de periode van 2008 tot en met 2011 een jaarlijks bedrag beschikbaar van € 200.000 voor bewonersinitiatieven in de ‘Krachtwijken’ Crabbehof en Wielwijk. Meer bewonersinitiatieven moeten leiden tot meer sociale samenhang in de wijken, een mooiere en schonere openbar e ruimte en meer veiligheid.

De gemeente Dordrecht werkte al met een budget voor bewonersinitiatieven en een eigen systeem. Daarom is ervoor gekozen om niet te gaan werken via het zogenaamde voucher(waardebonnen)systeem maar om het bestaande systeem te blijven gebruiken.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.