Woonwagenbeleid ligt op koers

26 maart 2009

DORDRECHT - Het in gebruik nemen van kleine standplaatsen en het afbouwen van de grote woonwagenlocatie aan de Wieldrechtse Zeedijk vordert gestaag. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 maart 2009 de rapportage behandeld over de uitvoering van het woonwagenbeleid in 2008. Het rapport wordt ter kennisgeving toegestuurd aan de gemeenteraad.

Op 1 januari 2009 woonden er op de Wieldrechtse Zeedijk nog 15 huishoudens die recht hebben op een standplaats of een woning. Er zijn voldoende standplaatsen en woningen beschikbaar; aan alle hoofdbewoners is een standplaats toegewezen.  In 2008 zijn 28 huishoudens vertrokken van de Wieldrechtse Zeedijk. Zeventien huishoudens wonen in een woonwagen op de locatie Jan Schaeferhof, tien huishoudens wonen in een huurwoning op de Jan Schaeferhof en één huishouden is verhuisd naar de Minnaertweg.

Aan de Brandts Buijsstraat worden in mei 2009 de eerste wagens opgebouwd. De verwachting is dat de bewoners uiterlijk 1 juli 2009 zijn vertrokk en van de Wieldrechtse Zeedijk.  Aan de Minnaertweg zijn zes standplaatsen gerealiseerd. De verhuizingen zijn eind 2008 begonnen; in maart 2009 zijn alle standplaatsen bezet.  De verhuizing naar vijf standplaatsen aan de Heelalstraat is vertraagd doordat de toekomstige bewoners een procedure hebben ingesteld tegen de toewijzing.

Op het gebied van normalisatie geldt nog steeds dat woonwagenbewoners dezelfde rechten en plichten hebben als andere bewoners van Dordrecht. Gemeentelijke diensten werken op dit gebied samen met onder andere de belastingdienst en de politie.
De Sociale Dienst besteedt samen met de Belastingdienst aandacht aan de activiteiten van woonwagenbewoners als kleine zelfstandige. Het aantal uitkeringen daalt gestaag.
 
De gemeente treedt regelmatig op tegen illegale bedrijfsmatige activiteiten aan de Wieldrechtse Zeedijk. In 2008 is een illegale loods weggehaald en enkele containers. Door illegale stortingen neemt de vervuiling op het voormalige woonwagenkamp sterk toe. Daarom schermt de gemeente een groot deel van de locatie af, als de bewoners zijn verhuisd naar de Brandts Buijsstraat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.