Drugsactie a16

26 maart 2009

DORDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid heeft in de avond/nacht van dinsdag 24 maart op woensdag 25 maart een drugscontrole gehouden op de A16. De controle was in samenwerking met het KLPD, het Joint Hit Team, Rotterdam-Rijnmond en Douane. Twee Fransmannen van 31 en 35 jaar werden bij een tankstation langs de A16 aangehouden omdat zij na controle een pakket heroïne in hun auto hadden liggen.

Beiden zijn in verzekering gesteld. Ook werd er op de A16 een man uit Vaals aan de kant gezet. Zij reden in een voertuig met Frans kenteken, de bestuurder overschreed de snelheid waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Enkele inzittenden hadden een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich, dit werd in beslaggenomen en vernietigd.

De bijrijder bleek na onderzoek aan de kleding een grote hoeveelheid contant geld op zak te hebben. Dit geld is in beslaggenomen en de man werd aangehouden op verdenking van witwassen. Inmiddels is hij weer in vrijheid gesteld. Het geld is in handen van de politie voor onderzoek. Naast de aanhoudingen werden er nog diverse boetes uitgeschreven voor gebruikershoeveelheden softdrugs en overtredingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.