Oud-wethouder van Dordrecht Jan de Bruin overleden

30 maart 2009

DORDRECHT - Vorige week overleed in Naaldwijk de oudwethouder van Dordrecht, Jan de Bruin.

Hij diende de gemeente Dordrecht in die rol tussen 1970 en 1974 en vertrok als burgemeester naar Naaldwijk. De Bruin was van de politieke bloedfgroep ARP, die toen samenwerkte met de CHU en de SGP. De Christelijke combinatie had naast De Bruin, een vakbondsman, ook Van Bohemen als wethouder. C. de Kovel volgde De Bruin op en vertrok in 1986 ook als burgemeester.

Soms vergeten mensen de geschiedenis snel, want in AD De Dordtenaar stond alleen een bericht vanuit Naaldwijk waarin werd gesproken over een oudburgemeester van Naaldwijk, maar zijn Dordtse periode leek al een gesloten boek te zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.