Wantijbad gaat op vrijdag 1 mei weer open voor publiek

30 maart 2009

DORDRECHT -  Het Dordtse openluchtbad - het Wantijbad - met een traditiie vanaf 1936 gaat op vrijdag 1 mei weer open. Vrijwilligers maken het bad schoon en bedrijfsleider Bas Heijstek loopt al warm voor zijn werk aan de kassa. Bas is het vaste gezicht van het bad, maar de voorzitter van de Rederijkerskamer Inter Amicos heeft nog geen opvolger gevonden. Jan van Zurk, ook een erkend toneelspeler, is voorzitter van het bad.

Een stichting weet telkens weer het bad open te houden, maar is wel afhankelijk van het weer en de medewerking van de gemeente. Eén belangrijke bondgenoot heeft het bad in elk geval. De Dordtse oud-wethouder en huidige gedeputeerde Erik van Heijningen trekt altijd vanaf zes uur of zeven in de ochtend al zijn baanjes in het bad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.