Platform Stedelijke Herdenking en dichter Klok vragen aandacht herdenking Jacques Perk

30 maart 2009

DORDRECHT - Het platform Stedelijk herdenking en Stadsdichter/leraar  Kees Klok op zijn weblog houden een pleidooi om aandacht te besteden aan de 150-ste geboortedag van de in Dordrecht geboren Jacques Perk (1859). Klok wijst erop dat de dichter, die in 1881 jong overleed, wel in herinnering wordt gehouden met een straatnaam in Zwijndrecht en Papendrecht, maar niet in Dordt. Ook zijn er in Nederland scholen, die zijn genoemd naar de Dordtenaar. Ad De Dordtenaar bericht 30 maart dat het platform Stedelijke herdenking hoopt dat de literaire stichting perspectief aandacht aan Perk zal besteden. Zijn graf is in Amsterdam een rijksmonument.  Perk woonde negen jaar in Dordt. Toen verhuisde zijn vader, dominee van de Waalse kerk, naar Breda. Er zijn nog foto's van Perk beschikbaar uit zijn Dordtse tijd.-

Op 10 juni 2009 zal het 150 jaar geleden zijn dat Perk werd geboren aan de Breestraat in Dordt. Een gevelsteen herinnert daaraan. De gevelsteen is niet meer zo makkelijk leesbaar en dat geldt ook voor het vers uit het werk van Perk. Zijn vader was dominee van de op loopafstand gelegen Waalse kerk.  Het platform Stedelijke herdenking heeft al aandacht gegeven aan Jacques Perk door hem op te nemen in de historische kalender van Dordrecht. Kees Klok geldt in de stad als één van de toonaangevende dichters. Hij heeft enkele weken laten weten niet mee te willen doen aan de verkiezing van stadsdichter, alhoewel hij op voorhand een vanzelfsprekende kandidaat zou zijn geweest.

http://kees-klok.blogspot.com/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.