Oud-Dordrecht brengt boek uit over Molens op het eiland van Dordt

31 maart 2009

DORDRECHT - De hiistorische vereniging Oud-Dordrecht heeft een standaardwerk uitgebracht over de Molens op het eiland van Dordrecht. In vroeger tijd draaiden er tussen de tachtig en honderd molens op het eiland. Aan die tijd herinnert alleen de Molen Kijck over den Dijck aan de Noordendijk. Ook dankzij de inzet van vrijwilligers en subsidie van de gemeente is deze molen behouden gebleven. In een gedicht wordt een odé gebracht aan deze brok geschiedenis met een historie van driehonderd jaar. ,,Draaiende wieken, stappende paarden"is de titel van het boek.

Het zogeheten Jaarboek is een belangrijk instrument voor de vereniging Oud-Dordrecht om steeds meer mensen aan zich te binden. De laatste telling voor de ledenvergadering van 14 november geeft aan, dat er 945 mensen lid zijn. Op naar de duizend is een slogan van het bestuur.  Cees Essenboom en Herman A. Duinen tekenen voor de redactie van het laatste jaarboek over de Molens.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.