Deetos handhaaft zich in Korfballeague

31 maart 2009
Deetos handhaaft zich in Korfballeague

DORDRECHT - Op zaterdag 28 maart speelde Deetos een uitwedstrijd tegen TOP voor handhaving in de Korfballeague
 
TOP toonde zijn goede gastheerschap door een groot aantal kaarten beschikbaar te stellen voor deze wedstrijd, in de wetenschap dat TOP reeds veilig was, maar dat voor DeetosSnel de belangen nog erg groot waren. Ook bij de achterban bij DeetosSnel was dat besef er, gezien de snelheid waarmee afgelopen week de 200 kaarten en busplaatsen aan de man en vrouw werden gebracht. Al snel moest er “uitverkocht” worden geplaatst op de website. 
 
Extra thuiswedstrijd
De eerdere oproep van de supportersvereniging “om er in Sassenheim een thuiswedstrijd van te maken” miste zijn uitwerking dus niet. De grote opkomst van de supporters van DeetosSnel zorgden inderdaad voor een extra thuiswedstrijd. Vanuit Dordrecht vertrokken 3 supportersbussen en de spelersgroepen en supporters vanuit Enschede (NK C-jeugd) en Goes (NK D-jeugd) gaven hun al lange zaterdag een vervolg. En ook de oproep om in rood/wit/zwart te komen kreeg grote opvolging. Samen met de aankleding van de supportersvereniging en de ballonnen vanuit Enschede en Goes was het een kleurig geheel in “De Korf”. 
 
Teamprestatie
Net als in de gewonnen wedstrijd tegen Blauw Wit werd er gespeeld vanuit een hecht collectief, met geloof in eigen kunnen en geloof in een goede afloop. Het team boog een 10-5 achterstand weer om naar 11-11. En ook in de slotfase weigerde het team te buigen, laat staan te barsten. Veelzeggend was wat dat betreft de lijst met gescoorde doelpunten. Alle tien de spelers die binnen de lijnen kwamen hebben ook gescooord. Een ware teamprestatie. 
 
Handhaving Korfballeague
En dat alles heeft via dit gelijkspel geleid tot handhaving van DeetosSnel/Volhuis in de Korfballeague. En die conclusie is dan toch het belangrijkste. 

DeetosSnel kan verder bouwen

En als vereniging kan men nu letterlijk en figuurlijk weer verder bouwen. Op de vergadering van 27 maart is “ja” gezegd tegen alle nieuwbouwplannen en gaat de huidige accommodatie de komende maanden tegen de vlakte. In november start een nieuw seizoen in de korfballeague in een nieuwe kantine en nieuwe sporthal. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.