Bewoners en scholieren Stadspolders denken mee over vernieuwing Koeienveld

31 maart 2009
Bewoners en scholieren Stadspolders denken mee over vernieuwing Koeienveld

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht vraagt wijkbewoners van Stadspolders mee te denken over de nieuwe inrichting van het Koeienveld, een speel- en recreatieveld in de wijk Stadspolders. Dit veld scoort onvoldoende, zo blijkt uit het bewonersoordeel Openbaar Groen Dordrecht 2007. De gemeente Dordrecht wil deze score verhogen, maar niet zonder inbreng van de gebruikers zelf. Met tekst, tekening, fotocollage, maquette, plan of idee kunnen bewoners tot 17 april zelf aangeven hoe zij het veld opnieuw willen inrichten.

Inloopmiddag
Tijdens een inloopmiddag in de Oranje Nassauschool en de Geert Groote School, die aan het Koeienveld grenzen, gaf de gemeente scholieren en buurtbewoners donderdag tekst en uitleg. Ook konden bewoners kennis nemen van de voorwaarden waaraan ideeën moeten voldoen. Het budget is bijvoorbeeld maximaal 100.000 euro, het veld mag niet bebouwd worden en (sociale) veiligheid is belangrijk. De gemeente heeft intussen al diverse inzendingen van bewoners mogen ontvangen. 
 
Het beste ontwerp
De opstellen, tekeningen, kijkdozen, maquettes en andere creatieve knutselwerken kunnen nog tot 17 april worden ingeleverd bij of opgestuurd naar het Stadskantoor. Deskundigen van de gemeente beoordelen de ideeën van bewoners op hun haalbaarheid, waarna een architect op basis van de ingediende ideeën en wensen drie ontwerpen maakt waar de bewoners uiteindelijk uit kunnen kiezen. Dergelijke verkiezingen zijn eerder al gehouden over de inrichting van het Mauveplein in Oud Krispijn en de inrichting van het Speelbos De Elzen in de Dordtse Biesbosch. Aan het begin van de zomer moet het definitieve ontwerp klaar zijn waarna de gemeente na de zomer start met de opknapbeurt van het Koeienveld.
 
De nieuwsbrief van het project en meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.