De Willige Dame bereikt unieke promotie naar landelijke competitie

31 maart 2009

DORDRECHT - Schaaksociëteit de Willige Dame kan voor de eerste keer promoveren naar de landelijke (KNSB) competitie.  Eén wedstrijd voor het einde van de competitie in de hoogste regionale klasse is het team onder leiding van playing captein Hans Nunnikhoven al zeker van de tweede promotieplaats. De Dordtse schaaksoos boekt zo twee promoties in twee jaar.

 De Willige Dame kan in het seizoen 2009-2010 op dezelfde sportieve hoogte gaan spelen als de eerste teams van schaakclub Dordrecht en van schaakvereniging Sliedrecht. De club bekijkt - in overleg met de selectie - de komende maanden of er voor deze promotie voldoende draagvlak is.

 Basis voor de Willige Dame is de unieke speelgelegenheid  poffertjessalon Visser waarvan schaker Jaap Mol de eigenaar is. Vanaf 1987 verleent hij de Willige Dame er gastvrijheid. Jaap Mol maakt twee clubkampioenschappen per jaar mogelijk, waarvan hij er in het verleden ook tien (!) won. Daarmee is hij ook record-kampioen van de Willige Dame. Het promotieteam bestond naast Nunnikhoven uit Joop de Jong, Jaap Verhoef, Freek Schouten, Pierre Smeets, Hans Berrevoets, Theunis den Rooijen, Gerrit de Wolf en Remco van Vaalen.

 Voor de schaaksoos telt overigens zeker niet alleen de externe competitie mee. Het eigen kampioenschap is de kurk waar de Willige Dame in Visser op drijft. Pierre Smeets is nu de grote favoriet met een ongekende score over acht wedstrijden: honderd procent. Kees van 't Hoff en Teus Slotboom jr. staan voorlopig intern op de tweede en derde plek, met ook goede noteringen voor Jaap Mol, Anne Meeldijk en Cor Paans. Daarna kwamen de eerste teamspelers in beeld, die nog zeven partijen kans  hebben op de ereplaatsen.

 op de foto Jaap Mol (rechts). Foto ter beschikking gesteld door Tom van Bokhoven.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.