Dordrecht (bijna) uit top 20 van grootste gemeenten van Nederland

31 maart 2009

DORDRECHT - De positie van Dordrecht in de top 20 van grootste gemeenten van Nederland wordt steeds meer bedreigd. Volgens sommige tellingen staat Dordrecht nog op plek twintig. Zoetermeer is Dordrecht als derde gemeente van Zuid-Holland voorbij gegaan en Maastricht heeft iets meer inwoners verloren, dan Dordrecht. Volgens de meeste recente tellingen heeft de stad zo'n 118.182 inwoners. De Dordtse top ligt al bijna tien jaar geleden. Op 14 maat 2000 boekte de stad een record door voor de eerste maal 120.000 inwoners te tellen.

Alhoewel het aantal inwoners van Nederland de laatste acht jaar met een half miljoen is toegenomen, is Dordt juist in een krimp terecht gekomen. Volgens sommige voorspellingen gaat dat nog even in een bepaald tempo door. Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer zijn groter dan Dordt. Leiden zit de stad op de hielen, maar is de gemeente nog niet voorbij.  Nederland telt nu 16,5 miljoen inwoners volgens het CBS.  Een aantal groeisteden zoals Almere is de stad Dordt met een grote vaart voorbij gegaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.