Groot sportevenement voor jongeren op 24 april

03 april 2009

DORDRECHT - Dordrecht sluit op vrijdag 24 april de Nationale Sport Week 2009 af met een groot sportevenement voor jongeren: Try Out. Het gratis evenement vindt plaats op het terrein van SportCity aan de Amnesty Internationalweg 25. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kunnen jongeren kennismaken met sport, dans en muziek. De voorzitter van NOC*NSF, mevrouw Erica Terpstra, heeft een plaatsje in haar agenda vrijgemaakt om dit grote jongerenevenement in Dordrecht te bezoeken.

Het programma van Try Out is verre van traditioneel. De organisatie belooft een spectaculaire opening met als hoofdact The Partysquad. Tijdens de middag staan nieuwe vormen van sport en bewegen centraal zoals streetdance, panna, kickboksen, zumba, buikdansen en streetbasketball. Baltovenaar Soufiane Touzani geeft diverse clinics en shows. En er is ruimte voor een stevige dosis beats om iedereen in beweging te krijgen. D-Kaya, Hansen Tomas en Rugged Solutions laten zich tijdens Try Out luid en duidelijk horen naast The Partysquad.

Try Out is een uitwerking van het Dordtse sportbeleid dat zich in de vorm van het Dordt Sportwiel richt op vijf spaken: sportieve en gezonde wijken, sterke sportverenigingen, aantrekkelijke accommodaties, ruimte voor talent en topsport en aansprekende evenementen. Met Try Out hoopt Dordrecht een aansprekend sportevenement voor jongeren neer te zetten. Het is de start van een hele serie nieuwe sportprogramma’s voor jongeren van 12 tot 20 jaar. 
 
Nationale Sport Week
Dordrecht is een van de zeven gastgemeenten van de Nationale Sport Week en wil als gastheer met Try Out een spetterende afsluiting van de Sport Week neerzetten. Twee ambassadeurs van de Nationale Sport Week, Winston Post en Edward van Cuijlenborg zijn in Dordrecht aanwezig. Winston Post staat zijn mannetje als DJ terwijl Edward van Cuijlenborg jongeren begeleid bij de sporttesten. Voor Dordrecht is de afsluiting van de Nationale Sport Week een nieuwe start om zoveel mogelijk jongeren aan het sporten te krijgen.
 
Het complete programma en alle overige informatie over Try Out zijn te vinden op de nieuwe Dordtse sportwebsite www.dordtsport.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.