FC Dordrecht verplettert Haarlem

04 april 2009
FC Dordrecht verplettert Haarlem

DORDRECHT - Als een trein denderde Dordrecht vrijdagavond over Haarlem heen. Vanaf de aftrap werd de tegenstander in de greep genomen en op eigen helft afgejaagd. Pas anderhalf uur later kwam het daar weer vanaf. Met de 4-0 op het scorebord mocht Haarlem uiteindelijk zelfs niet eens ontevreden mee zijn.

FC Dordrecht speelde in het eerste kwart een hoog tempo en goed combinatievoetbal. De thuisclub kwam veelvuldig voor de goal, maar Haarlem-doelman Van Wegen hield zijn ploeg toen op de been.

Na een kwartiertje kreeg Dordt loon naar arbeid. Scheidrechter Liesveld wees gedecideerd naar de stip nadat Karreman een vrije trap van Marcel van der Sloot met de hand tot corner had getikt. Cecilio Lopos vonnist feilloos vanaf elf meter: 1-0.

Dordt ging direct op jacht naar meer en hield de tegenstander in een wurgende greep. Nadat Karreman echter nog geen tien minuten later redelijk lomp, nota bene over de middenlijn, Van der Sloot torpedeerde en met zijn tweede gele kaart de douche op mocht gaan zoeken, was de wedstrijd in feite gespeeld.

Haarlem ging voor overleven en het hoge tempo kon tegen het massale Noord-Hollandse verdedigingsblok niet meer gehaald worden. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Lopes kwam Dordt niet en Haarlem haalde verder ongeschonden het rustsignaal.

In de kleedkamer instrueerde Gert Kruys zijn manschappen weer scherp van start te gaan. Die opdracht slaagde want binnen een kwartiertje had het goed gevulde GN Bouw Stadion weer twee keer mogen juichen.

Eerst ‘hamerde’ de uitblinkende Guy Ramos de 2-0 van grote afstand met uiterste precisie in de kruising en vervolgens joeg Johan Versluis van een meter of twintig de derde treffer tegen de touwen (3-0).

Haarlem kwam slechts zelden over de middenlijn en mocht van geluk spreken dat het de schade binnen de perken wist te houden. Moussa Kalisse trof na weer een fraaie aanval de binnenkant van de paal en de overige kansen eindigden vlak naast of over het doelvlak, dan wel in de veilige handen van Bas van Wegen.

Zes minuten voor tijd scoorde de ingevallen Rihairo Meulens toch de 4-0. De sterke Eddy Putter zag daarna nog een treffer, voor de tweede keer die avond, wegens buitenspel geannuleerd worden.

Door deze ruime zege is FC Dordrecht op doelsaldo aan kop van de zesde periode gekomen en kunnen er nog een paar mooie weken op de Krommedijk komen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.