Taxibuschauffeur mishandeld: man aangehouden

06 april 2009

DORDRECHT -  Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 4 april op de Burgemeester de Raadtsingel een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige taxibuschauffeur uit Dordrecht. De chauffeur wilde rond de klok van 20.00 uur richting Papendrecht wegrijden, toen de verdachte plots voor zijn bus opdook. Hij stonk naar alcohol en sprak met dubbele tong  Het slachtoffer liet hem binnen en de verdachte meldde hem dat hij naar Dordrecht wilde. De chauffeur meldde hem meermalen dat hij al in Dordrecht was en juist daaruit weg ging rijden, maar dat maakte de man niets uit. De chauffeur besloot daarop zijn dronken klant uit de bus te zetten. Dat ging al met een schermutseling gepaard. Toen de man naar buiten was gewerkt, sloeg hij de chauffeur een bloedneus. Deze vluchtte terug zijn taxibus in en deed de deuren op slot. De verdachte sloeg en trapte nog tegen het voertuig en liep vervolgens weg.

Twee agenten van de hondenbrigade waren rond 20.10 uur ter plaatse en konden de man aanhouden, wat niet zonder slag of stoot ging. Eerst sprong de verdachte op de motorkap van een politieauto waarna hij tegen de grond moest worden gewerkt om hem rustig te krijgen. De agenten kregen hulp van een collega die in zijn vrije tijd toevallig langsreed. Op het politiebureau werd de verdachte ingesloten en op 5 april in verzekering gesteld.
De politie zoekt getuigen van de mishandeling en is met name op zoek naar de twee meisjes en de man die ook in de taxibus zaten. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de afdeling GO van de recherche in district I. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.