Gemeente wil hostel op 500 meter van politieburo Overkampweg

08 april 2009

DORDRECHT -  Het woongebouw voor dak- en thuislozen, met weinig  perspectief, komt op een parkeerterrein aan de Amnesty Internationalweg op  500 meter van het nieuwe politiebureau. Deze keuze legt het college van burgemeester en wethouders op 12 mei aan de gemeenteraad voor.

Het zogeheten Hostel zou eerst aan de Eurerlaan  komen. De buurtbewoners waren daar tegen, omdat de opvang dan in een woonwijk  zou komen. In het raadsvoorstel wordt nu aangegeven, dat de keuze op de locatie Amnesty International weg is gevallen aangezien dat minder sprake is van een woonsituatie.

De voorstellen zijn na te lezen op de site van www.stophostel.nl en ook de gemeente Dordrecht heeft op www.dordrecht.nl info. De locatie Euerlaan leverde enorm veel verzet op, met bijeenkomsten met 400 tot 500 bezoekers. In de omgeving van de voorkeurslocatie van de gemeente hangen wel protestbiljetten voor een aantal ramen van huizen op de Oudendijk. Enkele bedrijven hebben de gemeente laten weten zich  overvallen te voelen door  de keuze voor de Amnestlaan. Ook het nabij gelegen ziekenhuis zet kanttekeningen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.