Roobrug krijgt opknapbeurt

09 april 2009
Roobrug krijgt opknapbeurt

DORDRECHT - De bestrating van de Roobrug, tussen de Aardappelmarkt en Vlak, is aan vervanging toe. Van dinsdag 14 april tot 1 mei wordt het wegdek van de brug daarom opnieuw ingericht. Tijdens de werkzaamheden is de Roobrug ruim twee weken afgesloten voor alle verkeer.

Op de website van de gemeente is ook informatie te vinden. De poller aan de 's Heer Boeijenstraat ter hoogte van de videotheek gaat omlaag zodat de mensen aan de kant van de Kuipershaven het gebied uit kunnen.

Opknapbeurt
Het profiel van de weg is nu geheel uitgevoerd in tegels. Deze wordt vervangen door een rijbaan van 6,50 meter, met aan beide zijden een verhoogd trottoir. De rijbaan wordt aangelegd met gebakken klinkers type keiformaat. Het trottoir wordt verhard met gebakken klinkers type waalformaat. De trottoirband bestaat uit een hardstenen band met een breedte van 0,30 meter. De ronde boomroosters rondom de drie bomen in het trottoir (voor de parkeerplaats Aardappelmarkt) worden vervangen door vierkante boomroosters. Hierdoor worden de boomroosters hetzelfde als de roosters rondom de bomen op het Scheffersplein.

Wegafsluiting geldig van 14 april tot 1 mei

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.