Winkel overvallen aan het Admiraalsplein

09 april 2009

DORDRECHT - Twee onbekende mannen hebben op 8 april een winkel in huishoudelijke artikelen aan het Admiraalsplein overvallen. De twee waren rond 17.30 uur in de winkel aanwezig en deden alsof ze iets wilden afrekenen. In de winkel waren op dat moment twee personeelsleden aanwezig. Er waren geen klanten binnen. Toen de caissière de kassa opende, gaf een van de mannen haar een stomp en deed een greep uit de lade. Vervolgens liepen beiden de winkel uit, het plein over in de richting van Kinsbergenstraat. De twee winkelmedewerkers bleven geschrokken, maar ongedeerd achter.

Het signalement van de daders is:
Dader 1: man met een getinte huidskleur, ongeveer 30-35 jaar oud, zo’n 1.65 meter lang, ietwat fors postuur, zeer donkerkleurig kort haar. Hij droeg een donkergroene halflange jas en een donkerblauwe spijkerbroek

Dader 2: een man met een blanke huidskleur, ongeveer 30-35 jaar oud, zo'n 1.80 meter lang, fors postuur, een grove brede neus. Hij droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Het is in dit stadium van het onderzoek nog niet duidelijk of de overval van 8 april iets te maken heeft met de overval op de bakkerswinkel aan de Albertine Agnesstraat van 7 april en met de overval op een drankenwinkel aan de Reeweg Oost van 6 april j.l. Het Berovingen en Overvallenteam van de Recherche heeft deze zaken in onderzoek en doet dat in samenwerking met rechercheurs van andere rechercheafdelingen en agenten uit de wijkteams.

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de overval en/of met mensen die anderszins informatie hebben die de politie helpt in het onderzoek. Zij worden gevraagd te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche van district I. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 (gratis).

Overvallen zijn helaas nooit helemaal te voorkomen. Wie slachtoffer wordt, wordt geadviseerd te handelen volgens het RAAK-principe: Rustig blijven, Aanvaarden, Afgeven van geld of goed en Kijken. Op www.politie.nl/zuid-holland-zuid/preventie is meer informatie te vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.