Psalm 43 blijft voor dag van dodenherdenking klinken

13 april 2009

DORDRECHT - Het idee vanuit het Dordtse platform Stedelijke herdenking om rond de dag van de dodenherdenking psalm 43 te zingen vindt nog steeds overal in het land navolging. Alle kerken in Woerden die behoren tot de protestantse kerk Nederland (PKN) zullen op 3 mei psalm 43 zingen. De Dordtse onderwijzer Leendert Keesmaat stelde op 13 maart 1941 in de gevangenis van Scheveningen spontaan voor om als daad van verzet tegen de bezetters - vlak voor zijn executie op de Waalsdorpervlakte - om psalm 43 te zingen. Op de site van de Dordtse Wilhelminakerk - www.dewilhelminakerk.nl - staat veel info over Keesmaat en de Psalm 43 actie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.