Aanhouding en boetes bij drugscontrole

15 april 2009

DORDRECHT - In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 april heeft de politie een drugscontrole gehouden op de A16. In verschillende voertuigen werden gebruikershoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen, waarvoor de betrokkenen zijn bekeurd. In een Belgisch voertuig troffen agenten 18 gram hennep aan en in een Frans voertuig 60 gram. Verder werd een Frans voertuig staande gehouden bij de afslag Feijenoord, na een achtervolging met hoge snelheid. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en twee van de inzittenden konden zich niet legitimeren, waarvoor zij zijn aangehouden.

De politie achtervolgde een ander Frans voertuig tot in België, nadat de bestuurder diverse stoptekens had genegeerd. Twee Belgische agenten raakten gewond nadat de verdachte probeerde om hun auto van de weg te drukken. Uiteindelijk kwam de achtervolgde auto tot stilstand door een wegblokkade van de Belgische politie. Na een korte achtervolging te voet over de rijbaan werd de verdachte aangehouden. In de auto werd 10 tot 15 kilo heroïne aangetroffen.

Bij de controle waren agenten betrokken van de Politie Zuid-Holland-Zuid, de Politie Rotterdam Rijnmond en het KLPD.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.