Calvijn-debat live vanuit Augustijnenkerk op internet als proef

16 april 2009

DORDRECHT - In het kader van het actieprogramma Dordrecht 2010 zendt initiatiefnemer Close the Gap op 22 april vanaf 19:30 het Calvijndebat live uit via haar website www.closethegap.nl. Tijdens het debat in de Augustijnenkerk discussiëren de forumleden over de vraag “Hoe calvinistisch is Dordt?”. Dit alles in het teken van het jaar van Calvijn, 2009.

De uitzending is in navolging van het plan Dordrecht 2010 dat is opgezet door Close the Gap om de Dordtenaren te helpen hun breedbanddroom te realiseren. Dit houdt in dat er in samenwerking met directeuren, voorzitters, wethouders, bewoners, etc van Dordrecht wordt gewerkt aan de realisatie van lokale breedbanddiensten. Deze diensten worden geleverd via het glasvezelnetwerk dat recent is aangelegd.

Toekomstige mogelijkheden
De live uitzending van het Calvijndebat met de forumleden ds. P. Molenaar, hervormd predikant, de heer prof. dr. Fred van Lieburg (hoogleraar religiegeschiedenis) en de wethouders Aaike Kamsteeg (CU-SGP) en Hans Spigt (PvdA), André Diepenbroek (2e voorzitter SRID) en Pieter Verhoeve (burgerraadslid CU-SGP) sluit naadloos aan op de mogelijkheden die Close the Gap helpt realiseren in Dordrecht. Een kleine greep uit de mogelijkheden van dergelijke toepassingen is namelijk videocontact met mantelzorgers en artsen via Internet of digitale televisie. Maar ook uitzendingen van kerkdiensten of huwelijksplechtigheden en straatbeelden van de weekmarkt of koninginnedag. Op deze manier kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd worden voor mensen die slecht ter been zijn, woonachtig buiten Nederland of anderszins niet aanwezig kunnen zijn bij speciale gebeurtenissen.

Mijn Stad 2010 & KPN
Dordrecht 2010 is onderdeel van het grote geheel 'MijnStad2010', een uitvoering van Lissabon 2010 op lokaal niveau. Direct aanleiding voor de opzet van Mijn Stad 2010 is het feit dat KPN haar telecommunicatienetwerk in een tiental steden als een van de eerste in Nederland geschikt maakt voor lokale breedbanddiensten.

KPN heeft aan Close the Gap gevraagd de samenleving vertrouwd te maken met alle nieuwe mogelijkheden en de lokale samenleving te helpen bij het opzetten van lokale breedbanddiensten. Close the Gap stond met oprichter Kees Rovers aan de wieg van kenniswijk Nuenen. Hedendaags bekend als OnsNet Nuenen.

Close the Gap is dit voojaar diverse steden waar KPN glasvezel is aangelegd aan het bezoeken om individuele gesprekken te voeren met mensen die bepaalde bewonersgroepen, bedrijven en instellingen vertegenwoordigen. Dit gebeurt om zogeheten klankbordgroepen te vormen, waarmee de mogelijke kansen en knelpunten voor de lokale breedbandtoepassingen geinventariseerd worden. Zodra een klankbordgroep gevormd is, worden er workshops georganiseerd waarin de specifieke wensen op het gebied van lokale breedbanddiensten worden onderzocht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.