Informele groei GroenLinks

16 april 2009

DORDRECHT - De eenmansfractie in de Dordtse gemeenteraad, Karapinar, werkt samen tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2 maart 2010 met de fractie van GroenLinks. Karaspinar stapte twee jaar geleden uit de PvdA-fractie.Hij legt daarover de site van GroenLinks de volgende verklaring af: ,,Na mijn splitsing van de PvdA zit ik sinds 4 september 2007 als eenmansfractie, onder de naam “Fractie Karapinar” in de gemeenteraad van Dordrecht.

Na een moeilijke periode bij de PvdA heb ik die stap gezet. Er was sprake van een verschil van mening over de visie van de partij en de manier waarop werd omgegaan met mijn positie binnen de partij. Deze waren de belangrijkste redenen van mijn afscheid van de PvdA. Na mijn splitsing ben ik door verschillende partijen direct of indirect benaderd om me aan te sluiten bij hun partij. Ik besloot echter gesprekken te gaan voeren met Groen Links van wie ik  bij de algemene beschouwingen van 2007 steun kreeg.

De gesprekken werden door beide partijen positief ervaren en na enige tijd hebben we besloten om de resterende raadsperiode samen te gaan werken. Groen Links vind ik een partij die oppositie voert wanneer het moet, maar ook de samenwerking zoekt waar het kan om haar bijdrage te leveren aan een sociaal en groen Dordrecht.

De uitgangspunten van de partij omtrent het integratieproces en de positie van de sociaal zwakkeren in de samenleving sluit naadloos aan bij mijn eigen visie. De samenwerking tot nu toe bevalt me uitstekend. We hebben dan ook in goed overleg afgesproken dat ik me met de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 aansluit bij Groen Links. Ik hoop dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan een succesvolle verkiezingscampagne en een mooi verkiezingsuitslag voor Groen Links in 2010.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.