Unieke vertolking met Imam in de Vredesmars van Jenkins

17 april 2009
Unieke vertolking met Imam in de Vredesmars van Jenkins

DORDRECHT - Orpheus Ensemble heeft bij de vertolking van de Vredesmars (the Armed Man) op 5 mei in de Antoniuskerk een primeur. De imam die is verbonden aan de Ayasofya Moskee aan de Merwedestraat te Dordrecht zal meewerken aan de uitvoering van het stuk van Jenkins. Zijn naam luidt: Muzaffer Ceylan.

De compositie is ook geschreven op een rol van een imam aan het begin van het stuk. Ceylan zal circa twee minuten te horen zijn op een wijze, die bij de religie past. Volgens het bestuur van Oprheus Ensemble is dat uniek  en is het stuk the Armed Man nog maar nauwelijks te horen geweest in Nederland. Jenkins heeft daarom de komende uitvoering ook vermeld op zijn internationale website.
 
Het Dordtse koor hoorde voor de eerste een uitvoering van de Vredesmars in gezelschao van burgemeester Ronald Bandell in de partnerstad van Dordrecht, Hastings. Na de komende uitvoering op bevrijdingsdag 2009 zal ook bekeken worden om het stuk ook in 2010 (65 jaar bevrijding, 70 jaar geleden Dordrecht in oorlog) nog eens kan worden uitgevoerd.

Voor meer informatie: http://www.orpheusensemble.nl/

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.