,,Duurdere huurwoningen in Dordt goedkoper

17 april 2009

DORDRECHT - Vooral duurdere huurwoningen worden in Dordt goedkoper. Daarbij kan het zelfs gaan om een daling van meer dan een kwart van de huurprijs. Dit claimt de particuliere verhuurder Direct Wonen op basis van een onderzoek.

Direct Wonen zegt dat in maart 2009 het aanbod huurwoningen in Dordrecht ook met 50 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Volgens dezelfde onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Dordrecht met 17,7 procent is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. In maart 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 683 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 830 euro. De daling wordt mede veroorzaakt door een toename van het aanbod. 

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in maart 2009 de gemiddelde huurprijs 590 euro. Een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 885 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.213 euro. Een daling van 27 procent. 

Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

,,Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten terug te vinden", aldus Direct Wonen in een bericht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.