Dinsdag protest bij Rechtbank tegen degradatie

18 april 2009

DORDRECHT - Op dinsdag 21 april zal er om 17 uur in de Rechtbank Dordrecht aan het Steegoversloot 36 een protestmanifestatie worden gehouden door de advocaten binnen het Arrondissement Dordrecht, het notariaat, de gerechtsdeurwaarders, Burgemeesters en overige vertegenwoordigers van de Gemeenten.

Sprekers zullen onder andere zijn Burgemeester Bandell en mr Smit, deken van de Orde van Advocaten in Dordrecht.

Het protest richt zich tegen het voornemen van de Minister van Justitie om de Rechtbank Dordrecht terug te brengen tot een zalencentrum en het Arrondissement onder te brengen bij de Rechtbank Rotterdam. In de kamer zijn wel de nodige kanttekeningen geplaatst bij het voorstel van de minister van Justitie, maar op voorhand wordt Dordrecht geschrapt als zelfstandige rechtbank.

De organisatoren van de actie zeggen dat het behoud van een eigen Arrondissement Dordrecht met een Rechtbank in Dordrecht wezenlijk. is. ,,Gezien het functioneren van de Rechtbank is er ook geen enkel argument om tot opheffing te geraken. Juist de Rechtbank Dordrecht laat zich kennen door korte lijnen, snelle en goede rechtspraak en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Behoud van deze kwaliteiten voor de regio is een maatschappelijk en economisch goed dat niet mag worden onderschat." De Dordtse gemeenteraad steunt de burgemeester in zijn inzet voor de Dordtse rechtbank. Bandell timmert meer landelijk aan de weg. Hij was vandaag ook op radio 1 te horen als voorzitter van het samenwerkingsverband van burgemeesters onder de paraplui van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarbij ging het om het gegeven dat 37 burgemeesters met twee woningen zitten: Eén in de oude werkplaats en één in de nieuwe.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.