Doodshoofd wordt maandag onthuld ondanks protest

18 april 2009
Doodshoofd wordt maandag onthuld ondanks protest

DORDRECHT - De kwestie van het Doodshoofd aan de Maria Montessorilaan blijft de gemoederen bezig houden. De gemeente Dordrecht zegt eerst nog geen klachten te hebben binnen gekregen over een kunstwerk van Joep van Lieshout. Maar: Zelfs het ANP meldde gisteren dat het  schoolkinderen in Dordrecht slapeloze nachten bezorgt.  Het bushokje dat de kunstenaar bouwde in de vorm van een doodshoofd heeft tot nogal wat opschudding geleid, zo wordt gemeld over het project nabij het Leerpark.  Inmiddels heeft het bestuur van de ds. Bogermanschool de gemeente gevraagd om het kunstwerk zo snel mogelijk weg te halen.

Ondanks dat zal het aanstaande maandag officieel worden ,,geopend" door burgemeester Bandell, maar nu al is het een gesprek van de dag nabij het Land van Valk. Het verhaal gaat dat veel kinderen nauwelijks langs het kunstwerk durven te lopen. Van Lieshout, een veelgeprezen kunstenaar, is tevreden dat er over zijn werk wordt gesproken.. Het Centrum Beeldende Kunst laat weten dat er breeduit is aangegeven welk kunstwerk zou worden gemaakt. Toen kwamen er geen bezwaren binnen. De Bogermanschool behoort tot de zogeheten gereformeerde gezindten. Daar zou het thema dat de kunstenaar vermeld zwaar kunnen liggen. De discussie zal aanstaande ongetwijfeld tot extra media aandacht leiden.

Foto: Kees Andriesse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.