Binnenbrand op Bavinckschool

20 april 2009
Binnenbrand op Bavinckschool

DORDRECHT - Maandagochtend is er een binnenbrand geweest bij basisschool Bavinckschool aan de singel in Dordrecht. In de klas op de begane grond van de kleutergroep werd een verjaardag gevierd van één van de kleuters. Dit word gedaan aan een tafel waar de kinderen rondom heen zaten. Om alles op te fleuren werd er een taart van piepschuim neergezet, en de kaarsjes aan gestoken. Daardoor vatte de taart van kunststof vlam.

Direct werd het brandje geblust, en werd het ontruimingsplan in werking gesteld. Er waren ruim 120 leerlingen en leerkrachten in de school aanwezig, en die gingen rustig naar buiten toe. Volgens de directrice van de school is ze blij dat door snel handelen alles is mee gevallen. Aantal keren per jaar houd deze school een uitruiming oefening, en dat bleek nu zijn vruchten af te werpen.
De brandweer heeft nog na controle gedaan, en de school geventileerd. 

Foto:  Rob van der Woude

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.