ODS gaat wellicht verhuizen

20 april 2009

DORDRECHT - De leden van ODS beslissen vrijdagavond hoe het verder gaat met de vorig jaar heropgerichte voetbalclub. Belangrijkste punt op de ledenvergadering is de accommodatiekeuze. Het bestuur van de rood-blauwen legt de leden twee opties voor. De club kan blijven bij DFC, waar het dit seizoen z’n thuiswedstrijden heeft afgewerkt. De andere keus is een verhuizing naar GSC. Overigens zullen de leden van die club zich daar dan ook nog over uit moeten spreken.

Op de ledenvergadering, die vrijdag om 19.30 uur gehouden wordt bij DFC, blikt het bestuur tevreden terug op het bijna afgelopen seizoen. Zowel organisatorisch als financieel is de herboren club niet in de problemen gekomen en ook prestatief lijkt de doelstelling – om met het eerste elftal in elk geval niet als laatste te eindigen – te worden gehaald. Voor komend seizoen vraagt ODS de leden om wat meer vrijwilligerstaken op zich te nemen. “Bij elke club een probleem, dus ook bij onze nog piepjonge vereniging”, zegt voorzitter Thijs Blom. Hij ziet ook groeikansen: “we krijgen weer veel signalen, dat er nieuwe leden bij komen, ook spelers van andere clubs. Actief benaderen doen we niemand en met een geldbuidel rammelen is wel het laatste wat je bij ons kunt verwachten, maar als mensen graag bij ons komen voetballen zijn ze natuurlijk welkom”.

Blom denkt voorzichtig aan een vierde team: “met ruim 60 spelers voor drie elftallen zijn we er dit seizoen maar net uitgekomen. Als er op 31 mei tien  man bijkomen, blijft het bij drie teams. Daarboven moeten we maar eens kijken. Liefst starten we komend seizoen met jeugd, maar dat hangt ook af van de medewerking van onze gastheer”. Een eigen accommodatie voor ODS is volgens hem nog ver weg: “Je moet wel reëel blijven. Dat vergt veel geld. En medewerking van de gemeente, die niet zit te wachten op kleine clubs. Voorlopig zullen we inwonen bij een andere club. Dat is ons dit seizoen bij DFC best bevallen. Ook van de andere kant hoor ik alleen maar positieve geluiden. En bij GSC zijn we ook welkom. Ik denk dat ODS niet alleen een mooie clubnaam uit de historie is, maar ook weer herkend wordt als een club, waar plezier en discipline voorop staan. Vice-voorzitter Peter Kuiters zegt altijd ‘liever geen club, dan een club met idioten’ en zo denken we er gelukkig allemaal over”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.