Gemeente ondertekent convenant verlaging regeldruk voor ondernemers

20 april 2009

DORDRECHT - Staatssecretaris Heemskerk en Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, hebben woensdag 15 april samen met ruim dertig wethouders van de grootste gemeenten van Nederland afspraken gemaakt om de regeldruk voor ondernemers verder te verlagen. In Utrecht ondertekenden zij een convenant waardoor alle partijen zich vastleggen om ondernemers juist in deze tijden te ondersteunen met minder bureaucratie. Wethouder Van den Oever was namens de gemeente Dordrecht aanwezig om te ondertekenen.

Volgens Heemskerk tonen de ondertekenaars dat ze de vermindering van regeldruk en verbetering van de dienstverlening tijdens de economische crisis hoog op de agenda hebben staan. ‘Gemeenten stimuleren hun economie als ondernemers kosten kunnen besparen door heldere lokale regelgeving en goede dienstverlening. Met dit convenant investeren gemeenten in de ontwikkeling van hun eigen vestigingsklimaat.
Wethouder Van den Oever ziet het convenant als een extra impuls om de dienstverlening aan het bedrijfsleven te verbeteren. De laatste jaren is er al meer ondernomen, zoals een Ondernemersloket, waar ondernemers met hun vragen terecht kunnen. Ook werkt de gemeente met accountmanagers voor bedrijven die als vast aanspreekpunt voor bedrijven fungeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.