Wereldprimeur van de virtuele stadstoer

23 april 2009

DORDRECHT - Sinds vandaag staat Dordrechttoer live. De site is een initiatief van het bedrijf O-Mega en diens directeur Olaf Geysendorpher. Dordrecht kan als eerste stad ter wereld gebruik maken van een virtuele rondleiding langs alle toeristische highlights in het historische centrum. Bezoekers kunnen niet alleen door de straten wandelen, ook kunnen zij musea bezoeken, rondneuzen in winkels, complete VVV-stadswandelingen afleggen en hotels of restaurants bekijken en desgewenst direct boeken.

Deze mededeling doet het bedrijf op de eigen website.

,,Dordrecht heeft als ‘oudste stad van Holland’ de wereldprimeur van de virtuele stadstoer. Haarlem volgt over een maand of twee, daarna zijn waarschijnlijk Utrecht en Delft aan de beurt. Dordrechttoer.nl vormt een onderdeel van het toekomstige Hollandtoer.nl: de website die functioneert als portal waarmee geheel toeristisch Nederland volledig virtueel in kaart zal worden gebracht. Hollandtoer.nl linkt niet alleen door naar steden maar ook naar andere toeristische trekkers, zoals bijvoorbeeld De Keukenhof en de molens bij Kinderdijk.

Olaf Geysendorpher, die vanaf het eerste moment bij de site betrokken is, zegt op zijn site:

Wat is het unieke van Dordrechttoer bijvoorbeeld ook ten opzichte van Google Streetview?
De overeenkomst tussen Google Streetview en Dordrechttoer.nl is dat je 360 graden om jezelf heen kunt kijken. Maar daar blijft het dan wel bij. Er zijn namelijk aanzienlijk meer verschillen dan overeenkomsten.

http://www.dutchcowboys.nl:80/local/16802

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.