Negentig landen in 2010 naar wereldcongres poppenspel in Dordt

23 april 2009

DORDRECHT - Afgevaardigden uit minstens negentig landen worden volgend jaar in Dordrecht verwacht op het wereldcongres van poppenspelers (UNIMA). Het congres wordt tussen 20 en 28 juni in de stad gehouden.

De wereld komt naar Dordt toe gelijktijdig met het internationale poppenfestival. Dat is vooral dankzij de inzet van Damiet van Dalsum en met steun van de gemeente uitgegroeid tot een toonaangevend festival op wereldschaal. De Nederlandse vereniging voor het poppenspel en de wereldorganisatie vieren in Dordt in 2010 ook het 55 jarig bestaan. ,,Het wordt een feest om nooit meer te vergeten", zo wordt in het Nederlandse blad van de vereniging gemeld. in juni 2009 staat eerst weer het vertrouwde internationale poppenfestival op het programma, eind juni. Alle info op www.popentheaterfestival.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.