Selectie uit Dordtse historische kalender wordt al gelanceerd

24 april 2009
Selectie uit Dordtse historische kalender wordt al gelanceerd

DORDRECHT - De nieuwe Dordtse historische kalender wordt op maandag 4 mei in Centre Ville (Voorstraat/Visbrug) om half elf in een bijzondere, selectieve vorm gepresenteerd. Het is opzet als Dordrechtpromotie en horecapromotie.
Directeur Dordrecht Marketing, Gerben Baaij, zal in Centre Ville de kalender in een speciale vorm onthullen. Baaij zet zich in opdracht van de gemeente Dordrecht in om met historie de stad nog meer op de kaart te zetten.
Eigenaar van Centre Ville, Dries Schilten, wil zijn vertaling van een selectie uit de Dordtse historische kalender niet exclusief voor zichzelf houden.

,,Ik hoop dat er meer horecazaken met het historische karakter van de monumentenstad iets gaan doen dus ook met de historische kalender. Het is een kans op Dordrecht-promotie. Ik denk dat door steun te geven aan dit initiatief van het Platform Stedelijke herdenking we de rijke geschiedenis van de stad meer creatief zichtbaar kunnen maken."
De verjaardagskalender van Dordrecht is een idee van de voorzitter van het Platform Stedelijke herdenking, Hans Berrevoets (zie foto). Hij ziet in de kalender een middel om de stad nog meer historisch bewust te maken. ,,Soms gaan we aan een historisch feit voorbij omdat het is vergeten, terwijl het zichtbaar maken van belang is voor de historische identiteit van de oudste stad van Holland."

Maandag 4 mei (dodenherdenking) is ook een bijzondere dag. Henk Bax zal daarom als voorzitter van het Centraal Oranjedagcomité en als vice-voorzitter van Oud-Dordrecht en van het Platform Stedelijke Herdenking de onthulling van de kalender leiden. 

Het Platform Stedelijke herdenking gelooft door te werken aan een kalender (die loopt tot 2030) meer tijd, meer geld en meer creatiiviteit beschikbaar komt om gericht met Dordtse historische feiten aan de slag te gaan. De huidige Dordtse historische kalender is nog nadrukkelijk een voorzet om een gesprek los te maken. Een try-out is te zien op deze site.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.