Centrum Buitenwacht denkt weer aan zondagse vieringen

27 april 2009

DORDRECHT - Het Centrum de Buitenwacht in Krispijn denkt weer aan vieringen op de zondag. Het oecumenisch centrum in de voormalige Johanneskerk had vroeger zogeheten kringbijeenkomsten. Met de komst van de nieuwe coördinator, Riki Bansberg, lijkt er weer draagvlak te zijn voor vieringen. De Buitenwacht wil een centrum zijn dat solidair is met mensen van onderop.

In gewone mensentaal werden er vieringen gehouden vanaf 1982. Dat kwam mede aangezien de stichters drie mannen waren, die theoloog hadden gestudeerd. GertJan van der Kolm bleef daarvan het langst actief in de Buitenwacht. Inmiddels wordt de Buitenwacht drie zondagen verhuurd aan de RK kerk Dordrecht, die er diensten houdt na de afbraak van de OLV kerk aan de Brouwersdijk. Eén zondag per maand zou weer een ontmoetingsmoment kunnen zijn, waarbij het elkaar ontmoeten voorop staat. De nieuwe leidster is ook actief om voor extra mogelijkheden binnen de Buitenwacht nieuwe geldstromen aan te trekken. Meer inlichtingen via 078-6131359.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.