Aanstaande zondag weer kunstrondje Dordt

30 april 2009

Juist omdat het zondag weer kunstrondje in Dordt is, blijft het leuk te weten dat een andere Middelburg Dordrecht navolgt!

DORDRECHT - Het kunstrondje Dordrecht is wederom op zondag 3 mei 2009. Het blijkt model te hebben gestaan voor de kunst- en cultuurroute in Middelburg ook de eerste zondag van de maand. Dat rondje bestaat tien jaar.
Fred van Duyvenvoorde van de Boekenbeurs en Lia en Bert Hector van Galerie T, buren aan Turfkaai, namen het Dordtse kunstrondje in 1999 als voorbeeld, zo vertellen zij nu in Middelburg. Dordt als monumentenstad bleek de juiste sfeer te hebben in combinatie met kunst om ook in Middelburg te worden toegepast. Het Dordtse kunstrondje – natuurlijk ook weer de eerste zondag in april – staat tot ver buiten de stad bekend als een wandeling langs kunst- , antiek en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea.  Ook zijn boekwinkels open.  Dordrecht laat zich zo tevens als monumentenstad zien, binnenkort zelfs op internet in bijna duizend beelden. Ook Middelburg koestert monumenten, waarvan er zelfs één de naam Dordrecht draagt op de gevel in een historisch straatje nabij de Oostkerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.