Burgemeester Bandell trots op museum 40-45

02 mei 2009

DORDRECHT - Burgemeester R.Bandell is trots op het werk dat het museum 40-45 aan de Nieuwe Haven doet. Hij zei dat zaterdag toen hij een expositie opende rond de tien Dordtse dragers van de hoogste militaire onderscheiding: De militaire willemsorde (MWO). Eind mei zal kapitein M.Kroon deze onderscheiding krijgen. Het museum vond het daarom passend om een idee voor een expositie vanuit het Platform Stedelijke Herdenking waar te maken. Bandell liet voorzitter Theo Berendsen en zijn medewerkers weten daarvoor veel waardering te hebben.

Veel familieleden van dragers van de MWO waren naar Dordrecht gekomen om de plechtigheden mee te maken. Voor een aantal was het ook een gebeurtenis vol herinneringen en emoties. Voordat de burgemeester sprak, vroeg Berendsen om enige ogenblikken stilte voor de gebeurtenissen in Apeldoorn en ter herinnering aan de Dordtse dragers. 

Het museum besteedt aandacht aan de gedecoreerden met een band met de stad Dordrecht:

  • B. Swagerman geb.14-01-1917 te Amsterdam. ( Wapen der Militaire Luchtvaart).
  • A. van Vlierden, geb.18-03-1894 te Amsterdam ( Wapen der Genie).
  • J.B.Plasschaert, geb.10-08-1918 te Middelburg (Wapen der Genie).
  • C.M.O.Oomen, geb.10-08-1918 te Raamsdonk ( Korps Pontonniers en Torpedisten) 
  • H.P.Koster, geb: 11-04-1883 te Haarlem (Pontonniers en Torpedisten) 
  • F.P.de Jager, geb: 18-03-1914 s’Gravenhage (Wapen der Artillerie)
  • J.van der Houwen geb. 26-11-1909 te IJsselmonde, (Wapen der Genie)
  • W.C.H.Dekker,geb.15-06-1917 te Amersfoort ( Wapen der Infanterie, 1e Regt.Wielrijders) 
  • Mr.C.Brouwer, geb.17-03-1919 te Dordrecht, (Leidinggevende bij spionage en inlichtingengroep Albrecht)
  • A.Alblas, geb.20-091918 te Middelharnis (Koninklijke Marine)
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.